loopbaanopstellingen

Bij loopbaanverandering kan een opstelling helder inzicht geven

Als loopbaancoach raakte ik geboeid door de mogelijkheden van het systemisch werk bij loopbaanverandering. Na opleidingen tot familie-opsteller (bij Wolfgang Koeningshaus, Bert Hellinger), en organisatie-opsteller (Jan Jacob Stam van het Bert Hellinger Instituut en Gunthard Weber) startte ik de Werkplaats voor Loopbaanopstellingen in 2003 in Arnhem.

De positieve ervaringen met deze methodiek zijn verwoord in een artikel in het tijdschrift Loopbaan van het NOLOC, de beroepsvereniging van loopbaancoaches en outplacementconsultants.
Dit artikel kunt u in Acrobat Reader lezen en printen

Wat zijn loopbaanopstellingen?
Bij een loopbaanopstelling staat een vraag centraal, die iemand in zijn loopbaan tegenkomt en waarop het antwoord niet gemakkelijk te vinden is. Deze vraag kan uit verschillende elementen bestaan. Voor deze elementen worden- uit de groep aanwezigen - representanten uitgenodigd. Dit zijn mensen, die zich dienstbaar willen opstellen ten behoeve van de vraag van de cliŽnt en een element willen representeren.

Deze representanten worden door de cliënt in de ruimte geplaatst volgens een innerlijk intuïtief beeld. Dit is de zichtbare opstelling, die een systeem vormt. De begeleider bevraagt vervolgens de representanten naar hun gewaarwordingen, die ontstaan ten gevolge van het staan in de opstelling. 

Door de beweging die ontstaat in de opstelling wordt de dynamiek zichtbaar tussen de verschillende elementen. De begeleider kan dit faciliteren door kleine wijzigingen in de opstelling aan te brengen en/of door helpende zinnen uit te laten spreken door de representanten.

Hierdoor kan een herordening in de opstelling ontstaan, waarbij de energie weer vrij kan gaan stromen tussen de elementen. Dit is voelbaar. Door de cliŽnt kan dit als een oplossing van de vraag en/of een inzicht in de achtergrond van de vraag worden ervaren. Waardoor met een hoger bewustzijn een vervolgstap binnen bereik kan komen.